CHP’li Hasan Öztürk: Elinizin milletin cebinde olduğunu TÜİK rakamları bile gösterdi

CHP Milletvekili ve İlçe Başkanı, Markette Yaptıkları Alışverişle Enflasyonu Değerlendirdi

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, 2 ay önce yaptıkları alışverişin fiyatlarını güncel fiyatlarla karşılaştırmak için bir markete gitti. Öztürk, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine dikkat çekerek, yumurtada yüzde 25, zeytinde yüzde 22, Türk kahvesinde yüzde 11, tahin pekmezde yüzde 20’ye yakın artış olduğunu belirtirken, enflasyonun ortalamada yaklaşık yüzde 8 arttığını söyledi. ENAG verileriyle TÜİK verileri arasında da benzerlik olduğunu vurguladı.

TÜİK ve ENAG Arasındaki Enflasyon Farkı

Nisan ayında TÜİK’in açıkladığı enflasyon aylık yüzde 3, yıllık yüzde 37.86 iken, ENAG verilerine göre aylık enflasyon yüzde 4.46 artarken yıllık enflasyon yüzde 73.88 olarak gerçekleşti. Öztürk, bu verileri değerlendirirken yapılan zamların eridiğini ve milletin cebinden çekilmemesi gerektiğini belirtti.

Milletin alım gücünün düştüğünü vurgulayan Öztürk, market alışverişi sonrası yapılan zamları ve enflasyon farkını dile getirdi. TÜİK ve ENAG arasındaki farkın neredeyse yüzde 50 olduğunu belirtirken, yapılan zamların etkisini kaybettiğini ifade etti.

ENAG’a Duyulan Güven

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, yapılan anketlerde ENAG’ın güvenilirliğinin artmasının bir sıkıntı olduğunu vurgulayarak, TÜİK ve ENAG’ın güvenilirliğini kıyasladı. Şahin, TÜİK’in güvenilirliğini kaybettiğini ve halkın ENAG’a daha fazla güvendiğini belirtti. Halkın market alışverişlerinde yaşadığı zamları net bir şekilde gördüğünü ve açlık sınırının altında yaşadığını ifade etti. Bu düzenin değişmesi gerektiğini ve halkın manipülasyona gelmeyeceğini söyledi.

Şahin, sürekli değişen gündemlerin artık etkili olmadığını ve tencerenin kaynamadığı noktada olanların devam edemeyeceğini belirterek, Türkiye’deki siyasi duruma dikkat çekti.

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

D-8 ülkeleri turizm bakanları Kahire’de bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye olarak turizmi yapay zeka ile yeniden tanımlamak ve ziyaretçi deneyimi maksimum seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Oto satışında nisan rekoru kırıldı

Otomobil satışları, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 85 bin 411 olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 37.8 büyüyerek 19 bin 941 oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ocak-nisan döneminde ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 381 bin 636 olarak kaydedildi.

BAE’de petrol dışı sektör, büyümeyi devam ettirdi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) petrol dışı özel sektör, Nisan 2025’te güçlü seyrini korudu. S&P Global tarafından açıklanan Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), 54 seviyesinde sabit kalarak, sağlam iş koşullarının sürdüğüne işaret etti. Yeni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir