Binlerce arı, kovanlarıyla birlikte yandı

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine 5 kilometre uzaklıktaki kırsal Işıldar Mahallesindeki açık arazideki bir insan boyunu aşan kuru otlar henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Meradaki yangın kavurucu sıcakta rüzgarın da etkisi ve yön değiştirmesiyle bir anda geniş bir alana yayıldı. 

Yangına köy sakinleri kendi imkanlarıyla müdahale edip söndürmeye çalışsa da başarılı olamadı. Köylülerin 112’yi araması üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabalarıyla yangın güçlüklü kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yürütüldü. Çıkan yangının tam ortasında kalan arıların bal ürettikleri sandıklar içindeki yüzlerce kovan ile binlerce bal arısı da dumanlardan ve alevlerden dolayı yandı.

Arıcılık yapan üreticiler çaresiz bir şekilde çıkan yangını ve arıları gözyaşları içinde izlerken, olay yerindeki görgü tanıkları yangının çıkış nedeninin aşırı sıcaklardan dolayı genleşen yüksek gerilim ve enerji nakil hatlarındaki tellerin birbirlerine temas edip yaydıkları ateş ve kıvılcımdan kaynaklandığını ileri sürdüler. Adli merciler ve jandarma ekipleri yangının kesin nedeninin tespit edilmesi için meradaki incelemelerini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir