Google, akıllı gözlük üretimi için Ray-Ban ile anlaşmak istiyor!

Son yılların yeni giyilebilir teknolojisi akıllı gözlük bütün büyük üreticilerin odağında. Gözlük denildiğinde akla gelen ilk marka Ray-Ban ise şimdilerde paylaşılamıyor desek yeridir. Çünkü bir süredir Meta ile çalışan Ray-Ban, Google’ın baskısına maruz kalıyor.

Ray-Ban Google ile mi çalışacak yoksa Meta ile mi?

Bir süredir Ray-Ban’ın üretimini yapan EssilorLuxottica ile çalışan Meta, son aylarda akıllı gözlüklerinin satış rakamlarında artış gözlemiyor. Bu durum neticesinde üretici EssilorLuxottica’nın hisselerine talip olan Meta, şirketin yüzde 5 hissesine göz dikti. Ancak görünüşe göre şirketin tek talibi Meta değil.

Google’ın bir süredir Gemini destekli gözlükler için Ray-Ban’a baskı yaptığı ortaya çıktı. Şu sıralar Qualcomm ve Samsung ortaklığında yeni bir cihaz için iş birliği yapan Google, 2025 yılının ortasına yeni ürünlerini tanıtacak. Yani Ray-Ban ile anlaşma olsa bile Ray-Ban ve Google ortaklığındaki ürünlerin piyasaya sürülmesi birkaç yıl sürecek.

Ancak sızıntılar Ray-Ban’ın Google ile anlaşmasının son derece düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyor. Her ne kadar Google bu işin üstüne düşe de Meta ve EssilorLuxottica şirketlerinin iş birliği, belki de yakında oluşacak hissedarlığı bu durumun önüne geçecek. Her ne kadar Google daha önce bu üretici ile Google Glass için çalışmış olsa da, şimdilik şirket Meta’ya daha sıcak bakıyor diyebiliriz.

Her iki şirketin de Ray-Ban ortaklığında akıllı gözlükler üretmesi tüketicinin yararına olacaktır. Bakalım Google’ın Ray-Ban adımı nasıl sonuçlanacak? Sizce Meta şirketin yüzde 5 hissesini satın alabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir