Hasat 15 gün gecikmeli başladı: Tarlada 80 lira, markette 130 lira

Menemen Çileği, Lezzeti ve Raf Ömrüyle Pazarda İlgi Görüyor

İzmir’in önemli tarım üretim merkezlerinden Menemen ilçesinde bulunan Emiralem Mahallesi’nde yetiştirilen çilek, lezzeti ve uzun raf ömrüyle iç pazarda yoğun talep görüyor.

Burada Sweet Charlie, Rubygem, Camarosa, Fortuna ve Monterey gibi çilek çeşitlerinin yanı sıra açık tarım alanlarında yetiştirilen çilekler, bölgenin iklimi ve toprağıyla öne çıkıyor. Bu çeşitler, kendine özgü yetiştirme teknikleriyle lezzet kazanıyor.

Emiralem Mahallesi’nde yoğun olarak üretilen çilek, bölgedeki birçok üretici için geçim kaynağı olma özelliği taşıyor. Taze tüketiminin yanı sıra çilek, reçel, marmelat ve kuru gıda olarak da tercih ediliyor.

Kapalı ve açık tarım alanlarında yetiştirilen Emiralem çileğinde hasat genellikle Nisan ayının başında başlarken, bu yıl mart ve nisan aylarındaki düşük hava sıcaklığı nedeniyle hasat 15 gün gecikmeli başladı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta toplanan çilekler, sebze ve meyve haline gönderilerek tüketiciyle buluşuyor.

İzmir, Türkiye’nin Önemli Çilek Üretim Merkezlerinden Birisi

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Menemen’de bulunan Emiralem Mahallesi’nin İzmir’in çilek talebinin önemli bir bölümünü karşıladığını belirtti. Şahin, mahallenin geçmişten gelen çilek üretim geleneğine vurgu yaparak, bölgelerinin iklimi ve toprağının en iyi çileği üretmeye uygun olduğunu ifade etti.

Şahin, Emiralem Mahallesi ve çevresinde yılda 1613 dekarlık alanda 6.452 ton çilek üretildiğini ve dekara 4 ton ürün alındığını açıkladı.

Hasat 15 Gün Gecikmeli Başladı

Hasadın güzel geçtiğini belirten Şahin, bu yılki gecikmenin iklim koşullarından kaynaklandığını belirtti. Toprak yapısının çilekte büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Şahin, bu durumun çileğin tat ve aromasını diğer bölgelerden farklı kıldığını söyledi.

Çilek üreticisi Sercan Çevik ise 17 dönüm arazide çeşitli çilek türlerinin yetiştiriciliğini yaptığını belirterek, mahallenin meşhur çilekleriyle gurur duyduğunu ve hasadın 15 gün gecikmeli başlamasına rağmen verimden memnun olduklarını dile getirdi.

Çevik, çileğin tarladan 75-80 lira arasında satıldığını ve fiyatın tatmin edici olduğunu ifade etti. Marketlerde ise çileğin fiyatının şu anda 100 ile 180 lira arasında değiştiği belirtildi.

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

CHP’li Hasan Öztürk: Elinizin milletin cebinde olduğunu TÜİK rakamları bile gösterdi

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin bir markete giderek 2 ay önce yapılan alışveriş tutarıyla güncel fiyatları karşılaştırdı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine dikkati çeken Öztürk, ”Yumurtada yüzde 25 …

D-8 ülkeleri turizm bakanları Kahire’de bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye olarak turizmi yapay zeka ile yeniden tanımlamak ve ziyaretçi deneyimi maksimum seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Oto satışında nisan rekoru kırıldı

Otomobil satışları, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 85 bin 411 olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 37.8 büyüyerek 19 bin 941 oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ocak-nisan döneminde ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 381 bin 636 olarak kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir