İngiltere’nin Dünyaca Ünlü Futbol Kulübü Resmen Satıldı

İngiltere’nin Premier Lig yönetimi, Manchester United’ın yüzde 25’lik hissesinin İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe’e satılmasını ve kulübe 300 milyon dolarlık ek yatırım yapılmasını onayladı.

Premier Lig yönetimi, Manchester United’ın yüzde 25’lik hissesinin İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe’e satılmasına izin verdiğini duyurdu. Lig tarafından yapılan açıklamada, satışın engellenmediği ve yönetim kurulunun bu işlemi onayladığı belirtildi.

FUTBOL OPERASYONLARINDA ETKİN ROL

INEOS’un kurucusu ve petrokimya şirketi sahibi Ratcliffe, kulübün yüzde 25’lik hissesini 1.25 milyar sterline satın alarak futbol operasyonlarında etkin bir rol üstlenecek. 71 yaşındaki Ratcliffe, Old Trafford Stadı’na yapılacak yatırımlar için 236 milyon sterlinlik kaynak sağlayacak.

2005’TE 790 MİLYON STERLİNE SATIN ALINMIŞTI

Glazer Ailesi, Manchester United’ı 2005 yılında 790 milyon sterline (o dönemin kuruyla yaklaşık 1.34 milyar dolar) satın almıştı. Aile, hisselerinin önce 2012’de yüzde 10’unu, ardından daha fazlasını satmıştı. Bu süreçte kulübün borçlarının artması taraftarları öfkelendirmişti. Manchester United taraftarlarının protestoları nedeniyle takımın 2021 Mayıs’ında Liverpool ile oynayacağı maç ertelenmişti.

Kulüp, Premier Lig’de en son 2013 yılında şampiyon olmuştu. Transfermarkt internet sitesine göre, Glazer ailesinin kulübü satın almasından bu yana Manchester United, transferler için net 1.18 milyar sterlin harcadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir