Neova Sigorta, “Geleceğimizin Sigortası Ormanlarımız” projesi resim yarışmasının sonuçlarını açıkladı

Neova Sigorta, Orman Genel Müdürlüğü iş birliği ile 25 Mart Pazartesi günü Bursa’da gerçekleştirdiği fidan dikimiyle birlikte “Geleceğimizin Sigortası Ormanlarımız” projesini hayata geçirmişti. Balıkesir ve Bursa’da toplam 100 bin adet fidanın dikilmesiyle başlatılan proje kapsamında ormanların önemi üzerine farkındalık oluşturmak adına çocuklara yönelik bir resim yarışması da düzenlendi.

25 Mart- 15 Mayıs tarihleri arasında gelecegimizinsigortasi.com web sitesi üzerinden başvuruları toplayan Neova, binin üzerindeki başvuruyu değerlendirmeye alarak Rafadan Tayfa’nın Yapımcısı ve Yönetmeni İsmail Fidan’ın öncülüğündeki jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın kazananlarını belirledi. 

“Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Neova Sigorta Dijital Kanallar, Pazarlama ve Bankasüranstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sami Kaya, resim yarışması ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Neova Sigorta olarak, dünyanın sürdürülebilir geleceği için önemli adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasından Karasal Yaşam’a yönelik sürdürülebilir bir proje geliştirdik. Küresel Amaçlar çerçevesinde karasal ekosistemleri korumak, iyileştirmek ve sürdürülebilir kullanımını desteklemek; sürdürülebilir orman yönetimini sağlamak hedefiyle aynı doğrultuda yola çıktığımız  ‘Geleceğimizin Sigortası Ormanlarımız’ projemizle Bursa’da 40 bin, Balıkesir’de 60 bin adet fidanın dikilmesine öncülük ettik. Projemizin devamı niteliğindeyse Türkiye genelinde ormanlarımızın önemine dikkat çekebilmek için 8-12 yaş grubu çocuklarımıza yönelik bir resim yarışması düzenledik. Çocuklarımızın bu yarışmaya bu denli ilgi göstermesi mutluluk verici. Hem çocuklarımıza hem de çocukları teşvik eden aile ve öğretmenlerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

Resim yarışmasının dereceye giren resimleri belli oldu 

Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar tarafından yapılan her biri birbirinden farklı tarz ve yaratıcılıkla oluşturulan resimler, ormanların ülkemiz ve geleceğimize dair önemine dikkat çekmiş oldular. Yarışma sonucuna göre birinci olan Esmira BUYRUK, birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayarın sahibi oldu. Yarışmayı ikinci sırada tamamlayan Ali Zeyd AKÇAY tablet ödülünün sahibi olurken, üçüncü olan Necati Yağız ÜRÜŞAN bisiklet ödülünü kazandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir