Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Arıcı: Doğal Gıdaları Tüketirken Dikkat Edilmeli

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammet Arıcı, doğal gıdaların her zaman olduğu gibi tüketilmesinin doğru olmayabileceğini vurgulayarak, gıdanın pişirme veya fermantasyon gibi bir işlemden geçirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirtti. Bazı maddelerin pişirilmeden veya mayalanmadan tüketilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Arıcı, gıda üretiminde sürdürülebilirliğin önemine de değindi.

Prof. Dr. Arıcı, geleneksel ürünlerin modern endüstriyel koşullarda üretilmesinin sürdürülebilirlik için önemli olduğunu söyleyerek, bu sürecin gıda güvenliği ve standartlar açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti. Aynı zamanda, gıda katkı maddelerinin endüstriyel üretimindeki rolünü ve ambalajların gıda güvenliğindeki yerini de vurguladı.

Arıcı, sosyal medyada doğal gıdaların yanlış anlaşıldığını ve ambalajlı gıdalara yönelik olumsuz bir algı oluşturulduğunu belirtti. Doğal bir bitkinin içerisinde toksik maddeler bulunabileceğine dikkat çeken Arıcı, bu nedenle gıdaların doğru şekilde işlenip tüketilmesi gerektiğini savundu.

Çiğ tüketilen bazı gıdaların zararlı olabileceğine de değinen Prof. Dr. Arıcı, toksik olabilen mantar türlerinden tutun da çiğ sebzelerin aşırı tüketiminin guatr hastalığına neden olabileceğini aktardı. Ayrıca, iklim değişikliğinin gıda üretimine olan etkileri ve üreticilerin alması gereken önlemler hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Arıcı, son olarak tüketicilere sorumlu ve bilinçli tüketim yapmaları çağrısında bulunarak, beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak

Related Posts

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

Uzmanı uyardı: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

KKKA vakaları aşı konusunu yeniden gündeme getirdi

Yurt genelinde havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) vakaları görülmeye başlandı.

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir